Naam: Model Auto Club Helmond
Opgericht: 1999
Locatie: 
 Stipdonkse Goorweg
 5704 RG Helmond

Circuit
Afmeting: 38mx38m
Lengte omloop: 175 meter

Aantal bochten: 15
Ondergrond: Kunstgras

Rondentijden
2wd Buggy:
 
4wd Buggy: 

      

Mach-One is op gericht in 1999 en telt inmiddels zo’n 70 leden.
Wanneer het weer wat beter wordt zetten we een grote tent op welke het seizoen blijft staan. Deze geeft ongeveer 20 rijders een plek om te sleutelen. De club beschikt over een uitgebreide catering, welke zowel op wedstrijd dagen als in de weekenden benut kan worden. Ook sanitaire voorzieningen zijn permanent op de club aanwezig.

In 2015 is gestart aan een grote make-over van de club. Als eerste is de 1/8 baan verplaatst naar de andere kant van het terrein. De nieuwe 1/8 baan is bijna 300 meter lang en bestaat volledig uit kunstgras. Er is een goed drainage systeem aanwezig, dit geeft ons een baan welke tijdens of kort na hevige regenval goed te berijden is. De baan is opvallend snel droog. Op de 1/8 baan kan worden gereden met 1/8 nitro en electro buggy’s en truggy’s. 
Veel gebruikte banden bij droog weer zijn Schumacher MiniPins of Pro-Line Pinpoints. Op een natte baan word de Schumacher Spiral in zowel de zilver of gele compound gereden.  

In 2016 zijn we gestart aan het realiseren van een 175 meter lange 1/10 baan. Ook deze baan is volledig van kunstgras gemaakt. De ligging van de baan, samen met de drainage zorgt voor een baan waarop geen plassen gaan staan en dus ook bij slecht weer goed te berijden is. Op de 1/10 baan word enkel met electro-auto’s gereden in de 1/10 klasse. Het gekozen kunstgras geeft een mooie balans tussen grip en de slijtage van de banden.
De Schumacher Mini-Spike (droog: gele compound nat: zilver compound) wordt als achterband in zowel de 2 als 4wd klasse gereden. Voorbanden zien we veel de Schumacher Cut-Stagger in zowel de 2wd als 4wd klasse. (droog gele compound, nat: zilver compound)

De hoge en grote rijdersstelling bied ruimte voor ruim 15 rijders per baan. Beide circuits zijn tegelijk te gebruiken.

Het gehele terrein van Mach-One is bestraat of voorzien van kunstgras. Naast het feit dat dit voor een onderhoudsvriendelijk terrein zorgt, is ook de ruimte naast de circuits goed te gebruiken als pit-ruimte.
De club is nog steeds aan het groeien, zowel in ledenaantal als in faciliteiten. Zo is er het begin gemaakt aan een nieuw telhuis dat zicht heeft op beide banen, en word er gedacht over een permanent overdekte sleutelruimte.