Baaninzetten, marshalling, baancommissaris, baanpost is een veel besproken onderwerp. Vele mensen roepen vanop het podium als ze gecrashed zijn, met als doel om de marshall sneller te laten lopen, of wakker te schudden, of whatever. Soms is dat onterecht, maar het afgelopen jaar zijn er sterke staaltjes van lamzakkerij getoond, waar toch echt wel een beetje verandering in zou mogen komen.

Als je voor het eerst op een ander circuit gaat rijden is het vaak handig om een afstelling te kunnen kopiëren van een meer ervaren rijder. Hoewel iedereen een eigen manier van afstellen heeft, is het handig deze als uitgangspunt te gebruiken. Daarom proberen we hier zo veel mogelijk bruikbare afstellingen te verzamelen. 

Heb je twijfels over hoe je de auto moet afstellen? Vraag dan op je vereniging aan de ervaren rijders of ze je kunnen helpen!

 

Om de bandenkeuze laag te houden is er gekozen voor een banden reglement. Door dit reglement weet je precies welke banden je moet hebben om mee te doen. En omdat alle wedstrijden de zelfde regels gebruiken hoef je niet elke wedstrijd nieuwe banden te kopen! 

De verplichten banden voor het 2019 seizoen op klei zijn de Proline Blockade/Holeshot en op kunstgras de Schumacher Mini spike 2/Minipin op de aangedreven wielen. Hier vind je een overzicht van de beschikbare banden. Ook is er per circuit een banden advies te vinden!