EOR2001 is een samenwerkingsverband tussen verenigingen gericht op het rijden van wedstrijden met elektro off-road buggy's. In 2001 hebben vier verenigingen de koppen bij elkaar gestoken. Dit om een laagdrempelige competitie om te zetten om zo de 1/10 elektro off-road buggy klasse nieuw leven in te blazen. Met succes is toen een samenwerking tussen de Belgische bond "FBA" en EOR2001 ontstaan om zo het Belgisch Nederlands Kampioenschap te vormen. 

Het BNK is jaren een van de meest succesvolle competities geweest van de Benelux. Dit doordat het niet alleen doordat het niveau van de wedstrijden hoog was, maar ook omdat plezier hebben je de geliefde hobby centraal stond en de instap laag was. 

Toen de Belgisch-Nederlandse samenwerking in 2016 uiteen viel kwam al snel de vraag naar een alternatief kampioenschap voor de Nederlandse rijders. MAC Vlijmen, MVB Bergschenhoek en MACH-One Helmond hebben toen de koppen weer bij elkaar gestoken om in deze vraag te voorzien.

Vanaf 2017 zullen de Interclub Cup wedstrijden het licht zien. De opzet is een laagdrempelige competitie waar plezier voor iedereen voorop staat. Hard rijden is zeker niet verboden, zolang je maar met een glimlach van de rijdersstelling komt!